Takrenovering och vindstömning

Vinden töms 1 april pga takrenoveringen som troligen kommer igång redan nästa vecka.

Nu har det blivit dags för takrenoveringen. Vi har haft takreparatörer på plats som har tittat på taket och bedömer att reparationen måste komma igång relativt omgående. Det innebär att byggställningar kan komma att komma på plats redan nästa vecka. Vi ber samtliga att ha översyn med de störningsmoment som takarbetet innebär. Vi återkommer med tidsplan när vi vet mer.

Vi har tidigare informerat om att vinden måste tömmas inför takrenoveringen. Vi ber därför samtliga att försäkra sig om att de fortfarande inte förvarar något på vinden. Föreningen har ingen möjlighet att förvara sakerna från vinden på någon annan plats, därför kommer de föremål som töms därifrån att kastas. Tömning sker 1 april. De som fortfarande har saker på vinden ombeds att omgående flytta dem. Kontakta också styrelsen och ange vilka saker ni har på vinden, var de står, samt när ni planerar att ni har tagit bort dem. Byggarbetet kommer som sagt antagligen igång redan nästa vecka, så tömningen måste vara klar snarast.

All övrig information kring ägandeskap av föremål på vinden eller andra uppgifter som kan anses relevanta ska också meddelas styrelsen.

Vi vill påminna om att vinden inte ägs av föreningen och att all varaktig förvaring där har skett utan varken styrelsens eller Jenso fastigheters samtycke. Ett undantag skedde dock som akut och temporär åtgärd i samband med översvämning i källaren för några år sedan, men i praktiken har det aldrig varit tillåtet att nyttja vinden. Styrelsen kan därför inte hållas ansvarig för egenmäktigt nyttjade av vinden, inte heller för förlust av egendom på grund av tömningen, som är en nödvändig åtgärd för att huset ska kunna hållas i gott skick.

Styrelsen kontaktas genom föreningens brevlåda eller på mail malmojungfrun@gmail.com.